Almere zoekt eerste kinderburgemeester

De gemeente Almere wil naast een volwassen burgemeester voor het eerst ook een kinderburgemeester benoemen. Op die manier wil de gemeente ook de stem van jongeren laten klinken.

Almeerse kinderen uit groep 7 wordt gevraagd een filmpje van maximaal anderhalve minuut in te sturen, waarin ze vertellen wie ze zijn, waarom ze graag kinderburgemeester van Almere willen worden én wat hun levensmotto is.

Gezocht wordt naar een kind dat eerlijk is, tijd in de agenda heeft, problemen kan oplossen, fouten kan toegeven, in het openbaar durft te spreken en die niet verlegen is.

Het filmpje kan vóór 16 november 2022 via wetransfer gestuurd worden naar kinderburgemeester@almere.nl Op woensdagmiddag 23 november zullen de vijf meest geschikte kandidaten zich voor een jury presenteren. Een week later, op de verjaardag van Almere, wordt bekend gemaakt wie de eerste Almeerse kinderburgemeester is. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2023 wordt de kinderburgemeester geïnstalleerd.

Geschreven door