Dringend beroep burgemeester: meld signalering vuurwapens

Burgemeester Bijleveld doet een dringend beroep op Almeerders om alert te zijn op vuurwapens. Aanleiding was een drietal recente ernstige schietpartijen.

Bijleveld vindt dat Almere nog meer “ogen en oren op straat” nodig heeft om vuurwapengeweld te beteugelen. Er zijn volgens haar veel signalen nodig en politie en justitie zullen snel actie ondernemen.

Vorige week werd in Tussen de Vaarten een jongeman op straat dodelijk beschoten. Eerder waren twee panden doelwit van een kogelregen. Voor de VVD was dat aanleiding voor een debat in de raad over wat er tegen dergelijke incidenten gedaan kan worden.

Bijleveld kon melden dat tussen de drie gebeurtenissen geen verband bestaat en dat in de zaak van de dodelijke schietpartij iemand gearresteerd is. Ze zei in twee gevallen direct cameratoezicht te hebben ingevoerd. “Vuurwapenbezit heeft in heel Flevoland prioriteit en de eigenaar wordt altijd voorgeleid en bestraft met zes maanden cel.”

“We blijven ons inzetten voor meer politie, maar bij de sterkte van het korps lopen we tien jaar achter. We zijn nu op de sterkte die in 2013 werd toegekend. De aard van de incidenten rechtvaardigt meer politie.”

De gemeente zelf gaat meer aandacht vestigen op het signaleren van vuurwapenbezit. Bijleveld zegt zich ernstig zorgen te maken over drugs gerelateerde criminaliteit onder jongeren.

[audio_player id=29177]

Geschreven door