‘Politie niet opgewassen tegen vuurwapengeweld’

De Almeerse VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian denk dat de politie niet opgewassen is tegen het vuurwapengeweld waar de stad last van heeft. Zijn partij heeft daarom een interpellatiedebat aangevraagd, dat dinsdagavond gevoerd wordt.

Sinds begin april is er zeker acht keer geschoten in Almere. Ook is een aantal keer melding gedaan van schietgeluiden zonder dat de politie daar een oorzaak van kon vinden. Wel staat volgens de politie vast dat enkele schietpartijen waarschijnlijk met elkaar te maken hebben.

Ellian wil dat Almere meer agenten krijgt om de rust te bewaren. “Onze politiecapaciteit is gericht op zo’n 160.000 inwoners, terwijl we inmiddels meer dan 200.000 inwoners hebben”, zegt de fractievoorzitter. Hij ziet dat de onrust onder inwoners stijgt en wil dat de politiek nu actie onderneemt. Volgens Ellian is de aanpak van de georganiseerde misdaad in Almere te summier. Daardoor wordt de rust in de stad verstoord, zegt hij.

Verbaasd
Ellian wil tijdens het debat van de burgemeester weten of de schietpartijen in Almere verband houden met vuurwapengeweld elders in het land. Volgens de fractievoorzitter lijkt het erop dat er een ruzie in het criminele circuit wordt uitgevochten. Hij wil dat de politiek meer informatie krijgt over crimineel gedrag in de stad. Hij is verbaasd dat hij via Omroep Flevoland moest lezen dat een aantal van de schietpartijen waarschijnlijk verband met elkaar hebben. Volgens Ellian hoort een politicus zulke informatie niet via de media te krijgen.

Het debat wordt dinsdagavond vanaf 19:00 uur gevoerd in de raadszaal van het stadhuis in Almere.

Geschreven door