Huisartsen Nobelhorst tegenover omwonenden Groene Veld

Het verzet van bewoners in Nobelhorst tegen de bouw van een huisartsenpraktijk is gebaseerd op “aannames en emoties”. Dat zeggen de artsen in een verweer tegen de protesten.

Personeel van de twee praktijken kijkt al lang uit naar nieuwbouw. Er zijn met de gemeente al zes jaar concrete afspraken gemaakt over een pand op de Brink. Honderden bewoners van de wijk ageren daar nu tegen. Zij vinden dat het ‘Groene Veld’ behouden moet blijven als terrein voor kinderen en buurtactiviteiten.

De artsen groeien uit hun jasje aan de Max Planckstraat, waar ze tijdelijk een pand hebben. Ze wijzen er de gemeenteraad in een brief op, dat in Nobelhorst geen alternatieve bouwlocatie voor de Brink beschikbaar is.

Een andere plek zou bovendien een nieuw bouwplan vergen en daarmee zou nog eens twee jaar verloren gaan. Die tijd is er volgens de huisartsen niet meer, omdat de wijk en hun praktijken sterk groeien. Ze zouden dan zelfs overwegen Nobelhorst te verlaten.

Ze schrijven dat de bezwaren gebaseerd zijn op verkeerde aannames over parkeren en over een bouwontwerp dat de bewoners nog niet gezien hebben. De argumenten uit de buurt zijn volgens de artsen gestaafd op “aannames en vrije invulling”. De praktijk krijgt nu intimiderende mails van omwonenden.

Vorige week leek het er in de gemeenteraad op dat het pleidooi van bewoners voor behoud van het veld op steun van de gemeenteraad kan rekenen.

Geschreven door