Tuin en steeg weer winterklaar

De winter komt eraan. Als je aan de slag gaat om je tuin weer winterklaar te maken, vergeet dan niet om ook eventueel overhangend groen en de steeg tussen de achtertuinen mee te nemen. Zo houden we de stoepen en stegen veilig en netjes.

De gemeente houdt de paden zoveel mogelijk onkruidvrij, zodat ze er netjes uitzien en veilig gebruikt kunnen worden. Maar als bewoner ben je verantwoordelijk voor het onkruidvrij – en in de winter sneeuwvrij – houden van de stoep, tot 60 centimeter uit de erfgrens.  En voor het weghalen van overhangend groen. Zo houden we alle stoepen samen netjes en goed begaanbaar.

Ook voor het onderhoud aan de stegen tussen en achter de huizen zijn bewoners zelf verantwoordelijk. Vergeet dus niet om met enige regelmaat jouw stukje van de steeg schoon te houden en eventueel onkruid of (zwerf)afval weg te halen. Hierdoor geven we ongedierte geen kans (momenteel heerst er bijvoorbeeld een muizenplaag) en houden we de steeg goed bereikbaar voor bewoners en eventuele hulpdiensten.

Hulp

Ben je niet in staat om zelf je tuin, steeg en stoep bij te houden? Vraag dan of je buren of bekenden kunnen helpen. Je kunt ook hulp vragen via de VMCA (Vrijwilligers & Mantelzorg Centrale Almere).

Afvoeren tuin- en snoeiafval

Heb je meer tuin- en snoeiafval dan in je eigen afvalbak past? Vanaf eind maart tot en met eind november staan er blad- en snoeikorven verspreid door Almere. De korven worden regelmatig geleegd. Kijk op www.almere.nl/bladkorven voor de dichtstbijzijnde locatie van een blad- en snoeikorf. Grof tuinafval kun je ook altijd gratis naar een recyclingperron brengen.

[audio_player id=29392]

Geschreven door