Energiefixers helpen besparen in de Wierden

In de wijk de Wierden in Haven zijn vrijdag zogenoemde energiefixers aan de slag gegaan. Zij helpen bewoners van slecht geïsoleerde woningen energie te besparen.

De gemeente selecteerde in de Wierden 120 adressen met een energielabel C of lager, waarvan bekend is dat ze gebruik maken van sociale regelingen. Deze Almeerders konden zich opgeven voor een bezoek van de energiefixers. Zij voeren gratis energiebesparende maatregelen uit om zo de energierekening te verlagen. Ook de materialen die de fixers meenemen, zoals tochtstrips en een waterbesparende douchekop, zijn gratis.

Tijdens het huisbezoek installeren de energiefixers de energiebesparende producten meteen. Daarnaast geven zij bespaartips en informeren de bewoners over andere regelingen en subsidies. De gemeente bekijkt of de actie uitgebreid kan worden, zodat nog meer Almeerders kunnen worden geholpen. Foto: Wethouder Alexander Sprong van milieu en klimaat bij de eerste inspectie in de Wierden.

Geschreven door