Misverstand | Column Marcel Beijer

Landgenoten.


Tijdens een vergadering met alle wereldleiders zijn we vorige week tot de ontdekking gekomen dat er sprake is van een enorm misverstand. Daarom spreek ik u vandaag als premier van alle Nederlanders live toe, zoals alle wereldleiders hun landgenoten om ditzelfde moment zullen informeren.
Het misverstand heeft verstrekkende gevolgen voor onze maatschappij en de wereld waarin we leven.
Een aantal computerprogramma’s blijkt ernstige fouten te bevatten. Allereerst de programma’s die de klimaatberekeningen in kaart brengen. Door de fout kwam aan het licht dat er helemaal geen sprake is van opwarming van de aarde. Integendeel, de aarde is zich aan het herstellen.
Ook de vertaalprogramma’s voor de tolken blijken ernstige fouten te bevatten. Daardoor zijn in de wereld onnodig conflicten ontstaan. Daarom is besloten om vanaf vandaag alle oorlogen onmiddellijk te staken en de defensiebudgetten te gebruiken om de welvaart in de wereld eerlijker te verdelen. De wapenindustrie zal zichzelf opheffen en de kennis van alle medewerkers wordt ingezet voor een techlab voor positieve ontwikkelingen. Binnen een jaar zal ieder land zelfvoorzienend zijn. Er zal geen honger meer zijn, geen crisis. Alle vluchtelingen kunnen weer veilig kunnen terugkeren naar hun thuisland.
Wij bieden u onze welgemeende excuses aan voor deze onvergeeflijke fout en wensen u desondanks toch een fijn 2023.”

Geschreven door