Forumschool geeft drie leerlingen les

Er blijkt weinig animo te zijn bij Almeerse ouders om hun kind naar de Renaissance-school te laten gaan. De school, die dit leerjaar begon aan het Scoutingpad in Haven, heeft slechts drie leerlingen.

Initiatiefnemer Ralf Dekker is teleurgesteld omdat ouders aanvankelijk wel animo toonden maar hun kind toch niet naar de school lieten gaan. De particuliere school is voortgekomen uit een plan van Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

Omdat er weinig leerlingen zijn, heeft de school veel geld nodig van sponsoren, zegt Dekker. Hij heeft twee leerkrachten in dienst voor de lessen aan drie scholieren. Ook zijn drie vrijwilligers aan de school verbonden.

De school heeft onderdak in het gebouw van scoutinggroep Cornelis Lely. Thierry Baudet streeft naar een groot aantal van dit soort scholen met een conservatief leersysteem. Van meer vestigingen is nog geen sprake.

Geschreven door