Forumschool bijna onderdak in Almere

Een Renaissanceschool van Forum voor Democratie kan in Almere mogelijk al na de zomervakantie van start. De organisatie zegt in De Telegraaf dat ‘in Almere een gebouw bijna rond is.’

Almere is één van de vijf steden waar het nieuwe schooltype gevestigd zou worden. De school in Almere is ook al aangemeld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. De vestiging in Almere krijgt in het volgende schooljaar een kleinschalige opzet.

Het onderwijsconcept is afkomstig van Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De opzet grijpt terug op ouderwets onderwijs waarbij taal en rekenen de hoofdmoot vormen. Digitaal onderwijs is op de school taboe en actuele thema’s worden ook gemeden.

Forum voor Democratie kreeg bij de laatste raadsverkiezingen twee zetels in de Almeerse gemeenteraad. Ralf Dekker, die de komst van de school voorbereidt, zegt in De Telegraaf dat bij de keus van vestigingsplaatsen ook gelet is op de uitkomst van de lokale verkiezingen. Ook de herkomst van de aanmeldingen speelde een rol.

De school start als een privé-instelling en wordt betaald door ouders en sponsors.

Geschreven door