BFC wint simpel van SC Buitenboys.

Het Almeerse Buitenboys heeft in de 2e klasse B geen potten kunnen breken opo bezoek bij het Bussumse BFC. De ploeg van Mark Steur kwam op alle fronten deze middag te kort en verloor dan ook terecht.

Weinig mogelijkheden voor Buitenboys.

Vanaf het begin gaf de thuisclub de toon aan en kwam Buitenboys maar sporadisch in het spel voor. De zeer geconcentreerde gastheren speelde bij vlagen met Buitenboys dat de taken niet goed uitvoerde en maar weinig mogelijkheden creëerde. In de 6e minuut wist BFC al tot scoren te komen, Jelle Pels Rijcken liet de Buitenboys-goalie kansloos: 1-0.

De Almeerders wilde wel druk zetten op de tegenstander maar Bussumse ploeg gaf weinig weg en had veelal het betere van het spel. Voor de rust bleef men op 1-0 steken al had men voor de rust de score makkelijk op kunnen voeren.

Snelle 2e goal.

Na de rust was het in minuut 48 al 2-0 toen Julian van der Lek de Buitenboys doelman voor de tweede keer passeerde. Hier kwam Buitenboys wel wat beter voor de dag maar de tegenstander was deze middag heer en meester en liep Buitenboys vaak achter de feiten aan. Dat er niet meer werd gescoord was meer de gemakzucht bij BFC dan de geboden tegenstand van de Almeerders. Het bleef bij deze stand en had Buitenboys verloren van op alle fronten veel betere ploeg.

Komende wedstrijd mag Buitenboys op eigen veld proberen koploper CSW te verslaan.