Gelukkige overwinning voor FC Almere tegen DOSC.

Op sportpark De Marken heeft FC Almere in de 3e klasse C een nuttige overwinning geboekt. De ploeg van Sandor Augustijn liet niet het perfecte voetbal zien maar wist wel de winst binnen te halen. Het werd 1-0 en dat was genoeg voor drie punten.

Tamme eerste helft.

Het werd deze middag geen hoogstaand duel tussen beide ploegen. Het ging vanaf het begin gelijkop maar DOSC was in deze fase gevaarlijker dan de Almeerders. Diverse schoten van de gasten leverde niet het gewenste resultaat op maar dat was bij FC Almere niet anders. Tot de rust veranderde er niet veel in de aanvalsopzet van beide partijen dus was de 0-0 ruststand een logisch gevolg van het vertoonde spel.

Rode kaart.

na de rust wel twee teams die voor de winst wilde gaan maar faalden in vele acties en was er maar weinig te genieten voor het publiek. Later in de wedstrijd liep een DOSC-speler zijn tweede gele kaart op en kon vertrekken. Dit leek goed uit te pakken voor de thuisclub maar niets was minder waar en kregen de gasten uiteindelijk nog de beste kansen. Gelukkig was Almere-doelman Arno Copier weer in vorm en behoedde zijn ploeg voor erger.

Later was het toch de thuisclub dat op voorsprong kwam, binnen het 16 metergebied werd een Almere-speler onderuit gehaald en kwam de bal op de stip te liggen. Kelvin Hoogendoorn benutte de elfmetertrap en was het 1-0. Almere probeerde om de voorsprong uit te bouwen maar DOSC kwam sterk terug en kreeg de nodige mogelijkheden maar het kwam uiteindelijk niet tot scoren. Even later scoorde zij nog wel maar de arbiter zag dat een vrije schop niet op de juiste plaats was genomen. De laatste minuten waren hectisch maar de winst bleef in Almere.

Trainer Sandor Augustijn was niet tevreden over het spel maar was wel blij met de winst. Komende week maar weer eens de zaken goed op een rij zetten was de opmerking van de coach.