Raad houdt vast aan verslaafdenopvang in Poort

Ondanks fors verzet staat de gemeenteraad achter de komst van een wooncomplex voor mensen met een verslaving aan drugs en of alcohol in Poort. Een meerderheid in de raad vindt de komst van Domus belangrijk.

De bezwaren uit de buurt werden de afgelopen tijd onderstreept door scholen en ondernemers. Omwonenden vrezen het gevaar van drugsdealers die in de omgeving van het huis zouden gaan opereren. In de raad is het vooral de PVV die de protesten steunt. Raadslid Raijer vindt dat de gemeente alternatieven onvoldoende heeft onderzocht.

De PVV en andere rechtse partijen zijn van plan moties in te dienen die de komst van Domus moet tegenhouden.

De vestiging van de huisvesting in Poort is mede bedoeld om voorzieningen over de stad te spreiden. Nu is de huisvesting van verslaafden alleen in Stad.

Tijdens een langdurig debat in de raad werd donderdagavond aangedrongen op een stevig veiligheidsplan en goede afspraken met alle betrokken partijen. Wethouder Froukje de Jonge ziet nog niet dat ze gemakkelijk met de buurt in gesprek komt. Toch wil ze met een aantal spreekuren met tegenstanders in contact komen.

Geschreven door