Almere krijgt een nieuwe burgemeester

De installatie van de nieuwe burgemeester is op woensdagavond 8 maart 2023. In een formele en openbare raadsvergadering in de Raadzaal van het stadhuis installeert de commissaris van de koning de nieuwe burgemeester van Almere.

Na een verwelkoming in de centrale hal rond 18.30 uur begint de raadsvergadering om 19.00 uur. Vanaf 20.30 uur is er een kennismakingscarrousel in de Burgerzaal. De ruimte in de zalen is beperkt. We kunnen daarom geen vrije toegang bieden, maar de vergadering is wel openbaar en vanaf 20.00 uur live te volgen via almere.notubiz.nl.

Eerste kennismaking

In de raadzaal zijn alle 77 raadsleden en fractieassistenten (de volksvertegenwoordigers van Almere) aanwezig, het voltallige college, betrokken bestuurders uit de regio, samenwerkingspartners uit stad en regio en persvertegenwoordigers. Bovendien neemt de nieuwe burgemeester enkele familieleden mee. In de raadzaal is alleen plaats voor genodigden, maar in de Burgerzaal wordt de vergadering live gestreamd. Daarvoor zijn circa 100 betrokken Almeerders uitgenodigd die op de een of andere manier een actieve rol in de Almeerse samenleving hebben.

Het zijn in beide zalen dus vooral inwoners die de nieuwe burgemeester een eerste, warme ontvangst kunnen bieden. 8 maart staat in het teken van de officiële installatie en een kort kennismakingsmoment tussen vertegenwoordigers uit de stad en de nieuwe burgemeester. Na de installatie organiseren we meer kennismakingsbijeenkomsten met Almeerse inwoners en organisaties.

Geschreven door