Eis drie jaar cel na seks met ondergeschikte

Tegen een 54-jarige Almeerder is donderdag drie jaar celstraf geëist wegens seksueel misbruik van een ondergeschikte in het politieteam waarvan hij chef was.

De Almeerder was werkzaam bij de politie in Haarlemmermeer. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte zich in 2019 door het slachtoffer naar het station in Hoofddorp liet rijden. Op een parkeerplaats heeft hij het slachtoffer in de auto tegen haar wil in gezoend. Op een andere locatie hadden de twee seks tegen de wil van het slachtoffer.

De verdachte zelf ontkent dat er seksuele handelingen plaats hebben gevonden. Hij stelt dat het slachtoffer juist seks met hem wilde en dat hij daar niet van gediend was. De verklaring van de vrouw wordt echter gesteund door verklaringen van collega’s die een overdreven belangstelling van de verdachte voor de vrouw meemaakten.

Ook is er een schermafbeelding van een WhatsApp bericht waarin de verdachte seksuele toespelingen maakt. De officier van justitie vindt het wettig en overtuigend bewezen dat de man uit Almere zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting en ontucht met misbruik van gezag.

De strafbare feiten die aan de verdachte ten laste zijn gelegd, zijn zeer ernstig. Dat hij teamchef bij de politie was en het slachtoffer een ondergeschikte betrof, wordt hem extra zwaar aangerekend. Een gevangenisstraf van drie jaar is daarom in de visie van het Openbaar Ministerie passend.

Geschreven door