Goede opkomst bij politiek café van Sterk Lokaal Flevoland

Een prima gevuld Café op 2 met vertegenwoordigers van verschillende partijen die het vaker eens dan oneens met elkaar waren. Woensdagavond 7 maart organiseerde Sterk Lokaal Flevoland, platform van onafhankelijke lokale partijen in Flevoland, een politieke debatavond. Omroep Almere verzorgde de live integrale uitzending.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn in aantocht. Tijd dus voor een debat in Almere met verschillende partijen. CDA, FvD, BBB en CU gaven moedig gehoor aan de uitnodiging van Sterk Lokaal. Onder leiding van Sven van der Burg kruisten de verschillende politici met elkaar de degens. Veiligheid, zorg en energietransitie waren de thema’s. Politiechef Ben Nassir Bouayad gaf als deskundige zijn visie op het fenomeen ‘jeugdcriminaliteit’. Vervolgens was het aan de politici om daar een standpunt over in te nemen. Aanvankelijk bleef de discussie steken in de vraag of veiligheid en de inzet van politie wel aan de provincie is. Bij het thema zorg kwamen de tongen goed los. Jerzy Soetekouw, kersverse directeur Humanitas Nederland gaf een bevlogen betoog over dit onderwerp.

Daarna ontstond er een aardige discussie over de zorg in Flevoland: het verlies van het ziekenhuis in Lelystad, de afstand tot goede zorg in de Noordoostpolder, aanrijdtijden van ambulances en ook de onvermijdelijke vraag ‘wie gaat dat betalen’ kwam aan de orde. Als laatste onderwerp kwam de energie-transitie aan bod. Meer of minder windmolens en wat te doen met kernenergie. Vrijwel unaniem was iedereen het er met elkaar over eens: windmolens vervuilen de horizon en eigenlijk willen we niet nóg meer windmolens in Flevoland. Of een kernreactor in de regio dan uitkomst zou bieden, daar stonden de partijen niet afwijzend tegenover. De debatavond werd vrolijk afgesloten met een optreden van Lynn Ruyssenaars, een veelbelovende zangeres uit Almere. Onder het genot van een drankje gingen de politici en het aanwezige publiek met elkaar in gesprek.

Bijschrift bij foto 01 : van links naar rechts: Wout Jansen (Sterk Lokaal Flevoland) Marian  Uitdewilligen (CDA) Harold Hofstra (CU) en René Woensdrecht (Forum voor Democratie)

Bijschrift bij foto 02: presentator Sven van der Burg in gesprek met politiechef Ben Nassir Bouyayad, op de achtergrond Wout Jansen (Sterk Lokaal Flevoland) en Anja Keuter (Boer Burger Beweging)

Geschreven door