Leerlingen praktijkschool PrO Almere winnen Schoolkantine Challenge met Happy Empanada

Meer dan 50 groepjes Flevolandse leerlingen deden mee aan de challenge om een lekkere, gezonde én betaalbare kantinesnack te bedenken. Drie van hen stonden gisteren in de finale. Naast de winnaars was er een team van Aeres VMBO Almere met een gezonde wrap, en Porteum Lelystad met een wrapple; een pannenkoekje van banaan gevuld met appel!

Voor iedere school is het een uitdaging: hoe zorg je voor een gezonde én lekkere kantine, zodat leerlingen niet op jacht gaan naar ongezonde snacks buiten school. Ook bij jongeren groeit het bewustzijn over een gezonde leefstijl. De leerlingen van PrO Almere hebben een cheque gekregen waarmee ze samen met een kok de Happy Empanada gaan bereiden voor de hele school. De cheque werd uitgereikt door Gedeputeerde van de Provincie Flevoland Gebke van Gaal.

Wil je als school meer tips om een gezonde omgeving te zijn voor kinderen? Neem dan eens contact op met de gezonde school-adviseur van Almere, Lucy van der Vijver ( https://www.jonglereneten.nl/makelaar/lucy-van-de-vijver ). Want gezonde leerlingen zitten lekkerder in hun vel. En soms make

Geschreven door