Omroep Flevoland past programmering aan ter nagedachtenis aan Arie Duyvesteijn

Op zondag 26 maart zendt Omroep Flevoland de hele dag de documentaire ‘De Spelers Van Oosterwold’ uit. Het is een eerbetoon aan de vorige week overleden oud-wethouder van Almere; Adri Duivesteijn. Op dezelfde dag wordt in Den Haag zijn leven gevierd door familie en vrienden tijdens een herdenkingsbijeenkomst in het stadhuis van Den Haag. 

In de documentaire zegt Duivesteijn dat mensen allerlei beslissingen kunnen en mogen nemen in het leven, maar als het gaat om wonen mogen mensen dat niet. En dat vindt hij raar. Met dat uitgangspunt bedacht de wethouder Almere Oosterwold. Een woongebied waar mensen met weinig bemoeienis van de overheid hun eigen huis konden bouwen. Volgens kenners is de wijk de kroon op zijn visie hoe woningbouw ook mogelijk is. 

De Spelers Van Oosterwold 

Documentairemaker Marit Geluk volgde vier jaar lang het ontstaan van de wijk. Waar eens aardappels groeiden, proberen mensen de wildste woonideeën te realiseren. Een huis van autobanden of de droom van varkentjes in je tuin. Het is mogelijk, maar niet gemakkelijk blijkt in de documentaire. Ook Adri Duivesteijn ziet de moeilijkheden, maar zegt ook dat de film aantoont dat mensen zelf veel kunnen regelen, juist zonder overheid. 

Uitzending 

De documentaire is op zondag 26 maart vanaf 08.00 uur tot 17.00 uur ieder uur op ons televisiekanaal te zien. Daarnaast is de documentaire ook nog te zien op hun YouTube-kanaal en via www.omroepflevoland.nl/gemist

Foto Marit Geluk

Geschreven door