Surseance aangevraagd voor P&C-winkels

Het voortbestaan van de pas in september vorig jaar geopende winkel van Peek en Cloppenburg in Almere is onzeker. De Duitse tak van het bedrijf verkeert in zwaar weer.

Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf lijkt zich te hebben verslikt met de investeringen in de website als verkoopkanaal, schrijft Het Financieele Dagblad. De leiding van het concern zegt zich nu meer te gaan concentreren op de winkels.

In Nederland heeft Peek en Cloppenburg nog vijf filialen, waaronder dat in het pand van de vroegere V en D. De directie in Duitsland zegt dat de aanvraag voor uitstel van betaling niet geldt voor de vestigingen in Nederland, Oostenrijk en Polen.

Peek en Cloppenburg is in Duitsland een grote modeketen met 67 filialen. De directie wil de winkels voorlopig open houden.

Geschreven door