Eigenaar Miss Etam nu ook in Nederland failliet

De eigenaar van onder meer Miss Etam, FNG Nederland, is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Miss Etam heeft filialen in Dronten en Almere.

FNG kampte al langer met financiële problemen. Vanwege onder meer veel overnames zit het concern diep in de schulden. Door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus werden die alleen nog maar erger. Eerder vroeg het bedrijf al uitstel van betaling aan. Bij FNG Nederland horen ook de winkelketens Expresso, Steps en Promiss.

Eerder deze week werd de aanvraag van faillissement van veel FNG-onderdelen in België toegewezen. Bij FNG werken ruim 3.000 mensen in onder meer Nederland en België. Wat de precieze gevolgen zijn voor het personeel, is nog niet bekend.

In Nederland ging het bedrijf begin dit jaar al over tot een reorganisatie om zich meer op onlineverkoop te richten. Daarbij gingen alle winkels van Promiss en een groot deel van de Steps-filialen dicht, waaronder die in Almere.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door