Vergeten en verboden muziek wordt teruggegeven aan het publiek

Op woensdagavond 5 april staat er een bijzonder concert op de concertagenda bij Goede Rede Concerten. Muziek die in de oorlog verboden werd en daardoor in de vergetelheid raakte. De Leo Smit Stichting wil deze mooie muziek teruggeven aan het publiek. Tijdens dit concert wordt ook het waargebeurde verhaal van ‘de Liefdesbrief’ verteld door acteur Harpert Michielsen.

Het is januari 1940. Dick Kattenburg, net 21 jaar oud, veelbelovend violist en aanstormend componist, maakt zich zorgen. Achter de piano kan hij zijn gevoel uiten. Dick speelt een blues. Er is verdriet, maar ook levenslust. Dan breekt de oorlog uit…

De Blues van Kattenburg is een muziektheatervoorstelling rond de componisten Dick Kattenburg (1919-1944) en Leo Smit (1900-1943). Beiden bleven componeren terwijl hun wereld in de Tweede Wereldoorlog steeds kleiner werd. De koffer met muziek van Dick Kattenburg komt tot leven in de voorstelling ‘De Blues van Kattenburg’.

Leo Smit Stichting

Muziek die verboden werd tijdens de Tweede Wereldoorlog werd na 1945 vergeten. De afgelopen 25 jaar gaf de Leo Smit Stichting in honderden concerten deze muziek terug aan het publiek. Gevonden op zolders, in archieven, tuinschuurtjes en bij de vuilnisbak. De Leo Smit Stichting doet onderzoek, vertelt over de componisten, maakt bladmuziek toegankelijk en laat vergeten muziek weer klinken.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.

Geschreven door