Zij-instromer succesvol bij onderwijsvacatures

Wethouder Roelie Bosch leest tijdens Nationale Voorleesdagen voor aan groep 3

Het vasthouden van zij-instromers in het basisonderwijs is voor Almere de meest succesvolle manier om het lerarentekort tegen te gaan. Dat zegt onderwijs-wethouder Roelie Bosch (foto) in een artikel in het ledenblad van PvdA-Almere.

Daarbij gaat het om mensen met een hbo- of wo-opleiding die al voor de klas staan terwijl ze een aanvullende opleiding volgen. “Dat moest eerst goed op gang komen. Inmiddels hebben we een groot percentage dat ook echt blijft”, aldus wethouder Bosch in het blad Roodschrift.nl

Ze ziet kansen om het idee van PvdA-raadslid Leida Höhle uit te voeren, die pleit voor meer solidariteit tussen Almeerse scholen. Leerkrachten van scholen zonder tekorten, moeten verleid worden urgente vacatures van andere scholen in te vullen.

Lerarentekort is een landelijk probleem dat zich in Almere het sterkst manifesteert. De wethouder is er voorstander van organisaties als Collage en Stad en Natuur in de klas te halen. Die geven les over kunst, cultuur en natuur.

“Laat de leerkracht zich nou maar focussen op vakken die je als vakleerkracht moet geven en kijk wat je aan anderen kunt uitbesteden”, aldus Roelie Bosch in Roodschrift.

Geschreven door