De beste tips voor het leasen van een lesauto

Het leasen van een lesauto is een aantrekkelijke optie voor rijschoolhouders die hun kapitaal willen behouden voor andere investeringen. Je hoeft bij een lesauto leasen immers niet een groot bedrag in één keer te betalen. In plaats daarvan moet je elke maand een vast bedrag overmaken naar de leasemaatschappij. Er zijn daarnaast enkele belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een leasecontract voor een lesauto. In dit artikel bespreken we daarom een paar tips voor het leasen van een lesauto om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Maak hier als rijschoolhouder gebruik van zodat je geen spijt krijgt van je leasecontract! 

Kilometerstand 

Het is belangrijk om de kilometerstand in de gaten te houden bij het leasen van een lesauto. Het is mogelijk dat je meer kilometers aflegt dan verwacht, dus kies een contract dat een hogere kilometerstand toestaat dan je denkt nodig te hebben. Dek je te weinig kilometers af? Je moet dan een boete betalen. Voorkom dit door de kilometerstand goed in te schatten bij het afsluiten van een leasecontract voor een lesauto.

Vergelijken

Het is belangrijk om verschillende leasemaatschappijen te vergelijken voordat je een contract ondertekent voor een leaselesauto. Zo kun je verschillende prijzen, voorwaarden en pakketten vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Zoek naar gerenommeerde leasemaatschappijen met goede recensies en bekijk hun aanbod in termen van prijs, looptijd en dekking. Doe dit ook bij een aanhangwagen leasen, deze tip is namelijk niet alleen goed voor het leasen van een lesauto. 

Onderhoudskosten

Bij het kiezen van een leasecontract voor een lesauto is het belangrijk om te letten op de onderhoudskosten. Vraag je leasemaatschappij naar de details van het onderhoud en de reparaties die zijn opgenomen in het contract. Zorg ervoor dat het contract alle noodzakelijke reparaties dekt en dat het onderhoud op regelmatige basis wordt uitgevoerd om problemen in de toekomst te voorkomen.

Looptijd

De looptijd van het leasecontract is een belangrijke factor bij het kiezen van een leaseauto. Over het algemeen zijn leasecontracten voor lesauto’s korter dan die voor gewone auto’s. De meeste leasecontracten voor lesauto’s hebben een looptijd van 24 tot 48 maanden. Kies een looptijd die past bij je behoeften en budget, aangezien de duur van het leasecontract ook invloed heeft op het vaste bedrag dat je maandelijks betaalt aan de leasemaatschappij. 

Verzekering

Controleer of het leasecontract de vereiste verzekering dekt voor je lesauto. De verzekering moet minimaal WA-dekking hebben, maar je kunt ook kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals een ongevallenverzekering of een diefstalverzekering. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er inbegrepen is en wat niet, en wat je eigen risico is in geval van schade of een ongeval.

Brandstof

Bij het kiezen van een leasecontract voor een lesauto is het belangrijk om de juiste brandstof te kiezen. Diesel is over het algemeen de beste keuze voor lesauto’s vanwege het hogere koppel en de betere brandstofefficiëntie. Het is echter belangrijk om de prijzen van diesel en benzine in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat je de beste leaseovereenkomst ondertekent. 

Geschreven door