Forza Almere komt weer niet tot winst

Forza moest zaterdag weer een verlies incasseren en zit in de hoek waar de klappen gaan vallen. Tegen ASV waren er wel kansen maar de doelpunten voor Forza waren deze middag weer duur.

Met in de eerste helft een flinke wind tegen begint Forza de wedstrijd tegen ASV.

De gasten uit Ankeveen hebben de eerste 10 minuten dan ook meer balbezit en oefenen lichte druk uit zonder echt heel gevaarlijk te worden.

In de 18e minuut een schot van ASV, maar ook deze was niet heel gevaarlijk. Na de 20e minuut kwam Forza want meer in het spel voor en kwam af en toe met prima voetbal richting doel ASV. In de 22e minuut werd er dan ook een overtreding begaan. De vrije trap werd prima genomen en de kopbal van Sem Molhuizen kan maar nipt van de lijn gered worden.  In de 42e minuut een prachtige steekbal van Jesper van Leeuwen op Sylvan Speelman, deze omspeelt de keeper maar het daarop volgende schot kan nog net van de lijn gehaald worden.

Heen en weer.

De 5e minuut na rust een vrije trap voor Forza op ruim 25 meter van de goal, die wordt genomen door Tim van Eeden en deze gaat maar net over de goal. Het spel gaat dan heen en weer en het is toch ook lastig voetballen met wind mee. Sylvan Speelman toonde nog zijn klasse door een hakbal tussen 2 tegenstanders door te spelen waardoor er weer een snelle aanval van Forza volgt. Het leverde echter geen doelpunt op.

Lang leek het erop dat er helemaal geen goal zou vallen tot in de 75e minuut, een inschattingsfout achterin de bal werd over iedereen heen gekopt en verdwijnt in het Forza :0-1. In de allerlaatste minuut kopt Jasper Bosman uit een corner nog op de lat. Helaas weer geen winst voor Forza dat nu echt op zal moeten passen!

Geschreven door