In zeven wijken aanpak energiearmoede

Als onderdeel van armoedebestrijding in Almere heeft de gemeente zeven wijken aangewezen waar bewoners advies en hulp krijgen voor energiebeperkende maatregelen.

In totaal vijfduizend huishoudens krijgen energie-advies en kleine besparende maatregelen tot een waarde van 100 euro. Het gaat om woningen in het centrum van Haven, de Hoven, de Werven, Stedenwijk, Staatsliedenwijk, Molenbuurt en de Bouwmeesterbuurt.

Eind vorig jaar werd in de Wierden al een proef gehouden met het uitvoeren van kleine aanpassingen. Er is bij deze aanpak besloten om te focussen op buurtniveau omdat het niet haalbaar is om huishoudens op basis van inkomen op adresniveau te selecteren. De gemeente hanteert als criteria het bouwjaar van de woningen en het inkomen van de bewoners.

Woningen elders in de stad kunnen in aanmerking komen voor hulp van de Fix-Brigade. Almeerders met een laag inkomen die in een huis wonen dat niet energiezuinig is, kunnen daarop een beroep doen. (foto: wethouder Sprong en een lid van de Fix-brigade)

Geschreven door