Mobiele flitspaal op Oostvaardersdijk

Sinds vrijdag staat aan de Oostvaardersdijk één van de twee flex-flitspalen die in Flevoland maximum-snelheden bewaken. De flitspaal blijft daar twee maanden staan.

Over het hele land worden vijftig van dergelijke palen geplaatst. Daarvoor zijn inmiddels al 150 locaties geselecteerd. Volgens het Openbaar Ministerie is te hard rijden nog steeds een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Het risico op een verkeersongeval moet omlaag. Daarvoor moet het aantal bestuurders dat zich aan de snelheidslimiet houdt omhoog. Handhaving is een van de middelen om dit doel te bereiken.

De flexflitser is vrijdag geplaatst op de Oostvaardersdijk ter hoogte van de Zuidersluisbrug. De maximumsnelheid is hier 50 km/u. Het apparaat werkt 24 uur per dag. (foto: Openbaar Ministerie)

Geschreven door