Wat neem je mee als je op reis gaat?

Een van de leukste dingen aan op reis gaan is het inpakken van je tas met mens underwear, opladers, broeken en meer. Het is een beetje als een puzzel: je moet ervoor zorgen dat alles wat je nodig hebt in je tas past en tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat je niet te veel meeneemt. Maar wat moet je nou precies meenemen als je op reis gaat? In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Maak een checklist

Een checklist maken voordat je gaat inpakken is handig om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Je kunt op de checklist niet alleen de grote dingen opschrijven, zoals kleding en toiletspullen, maar ook kleine dingen zoals opladers en adapters. Door het maken van een checklist kun je ook beter zien of je niet te veel meeneemt en kun je je bagage gemakkelijker inpakken.

Kleding

Het is verstandig om even na te denken over het soort reis dat je gaat maken. Als je bijvoorbeeld naar een warm land gaat, neem dan lichte kleding mee die gemaakt is van ademende stoffen. Als je naar een kouder klimaat gaat, zorg er dan voor dat je warme kleding meeneemt en denk er bijvoorbeeld aan om thermische heren onderbroeken mee te nemen. Als je van plan bent om te gaan wandelen of activiteiten te doen, neem dan comfortabele en functionele kleding mee.

Toilettas

Het is handig om een toilettas te hebben waar je al je toiletspullen in kunt bewaren. De toilettas moet compact zijn, zodat je hem gemakkelijk in je bagage kunt stoppen. Je kunt een reisformaat toiletspullen meenemen. Deze nemen namelijk minder ruimte in beslag. Neem ook een klein EHBO-setje mee voor het geval dat je kleine wondjes oploopt tijdens je reis. Altijd handig!

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende medicijnen meeneemt voor de hele reis. Het is ook handig om een kopie van het recept mee te nemen voor het geval dat je nieuwe medicijnen nodig hebt. Vergeet niet om ook eventuele andere gezondheidsgerelateerde spullen mee te nemen, zoals een bril of lenzen, lenzenvloeistof, en andere dingen.

Reisdocumenten

Je reisdocumenten zijn erg belangrijk als je op reis gaat. Bewaar alle reisdocumenten op een veilige plaats en zorg dat je ook een kopie bij je hebt. Het is handig om een apart tasje of mapje te hebben waarin je je reisdocumenten kunt bewaren, zodat je ze snel kunt pakken als dat nodig is. Verder moet je je inlezen en op de hoogte zijn van de regels en eisen voor reisdocumenten van het land waar je naartoe gaat.

Elektronica

Het is handig om een aantal elektronische apparaten mee te nemen op reis, zoals je telefoon, tablet en camera. Neem niet te veel mee, want dit kan veel ruimte in beslag nemen. Een powerbank kan erg handig zijn om ervoor te zorgen dat je apparaten altijd opgeladen zijn. Zorg er ook voor dat je de juiste adapters meeneemt, zodat je je apparaten in het buitenland kunt opladen. Ben je klaar voor de reis?

Geschreven door