Zo pak je effectief je koffer in

Het inpakken van onze koffer voordat we op vakantie gaan, is en blijft vaak een hele uitdaging. Wat we vaak zien, is dat we de koffer maar nauwelijks dicht krijgen en bij aankomst werkelijk alles in de kreukels hebben zitten. Niet bepaald fijn kunnen we je vertellen. Om ervoor te zorgen dat je niet alleen veel meer ruimte hebt in je koffer en dus meer mee kunt nemen, maar ook voorkomt dat je kleding volledig gekreukt is, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat jij je koffer effectief kunt inpakken.

Maak een checklist

Om je koffer goed in te kunnen pakken, is een checklist een must. Dit zorgt er namelijk voor dat je niets vergeet. Handig is wel om deze lijst op te delen in de verschillende onderdelen, zoals kleding, zwemkleding en toiletspullen. Zo voorkom je dat alles door elkaar ligt en kun je het stapsgewijs afwerken. Stel dat je niet alleen een normale koffer, maar ook een koffer voor handbagage meeneemt op vakantie, dan is het wel handig dat je de juiste spullen in de juiste koffer doet. Je normale koffer gaat natuurlijk in het ruim, terwijl je je handbagage tijdens de vlucht binnen handbereik hebt. Daarbij komt ook dat wanneer je vroegtijdig begint met het inpakken, je er op tijd achterkomt dat je iets bent vergeten of niet meer hebt. Dit geeft je voldoende tijd en ook rust om even naar de winkel te gaan of online te bestellen.

Efficiënt vouwen

Een van de beste manieren om ruimte te besparen in je koffer is door je kleding efficiënt te vouwen. Begin met het opvouwen van broeken en shirts in smalle rechthoeken. Rol ze vervolgens strak op en leg ze naast elkaar in je koffer. Hierdoor kun je veel meer spullen kwijt en voorkom je kreukels. Vooral handig wanneer je bijvoorbeeld genoodzaakt bent alleen handbagage mee te nemen, omdat je luchtvaartmaatschappij dit voorschrijft. Ook is het belangrijk vooraf de regels voor Vueling handbagage te checken, zodat je weet welk formaat koffer je mee mag nemen als handbagage. Is je koffer namelijk te groot, dan kan het zijn dat deze wordt gezien als ‘normale’ koffer, waarvoor je vervolgens ook nog even een flink bedrag mag neerleggen om deze mee te nemen.

Compressiezakken

Het kan zijn dat je echt niet voldoende ruimte hebt, maar een normale koffer simpelweg vanwege de kosten niet mogelijk is. Zo betaal je namelijk al snel tussen de 50 en 80 euro om je koffer mee te nemen. Een goed alternatief om dan toch wat extra kleding mee te kunnen nemen, is door gebruik te maken van zogeheten compressiezakken. Deze zakken kun je vacuüm zuigen, waardoor alle lucht eruit wordt gehaald en de inhoud compacter wordt. Op deze manier zorg je voor extra ruimte in je koffer. Nu is het niet zo dat je ineens een stuk meer mee kunt nemen, maar vaak is een extra jurk of broek voor de meeste vrouwen al genoeg voor hun gemoedstoestand.

Houd rekening met de terugreis

Wanneer je nog moet beginnen met het inpakken van je koffer en dus ook je vakantie nog niet is begonnen, wil je niet direct hoeven nadenken over de terugweg. Toch is dit wel handig om te doen, aangezien de kans groot is dat je wel iets koopt tijdens je verblijf in het buitenland. Vaak nemen we een souvenir mee voor de mensen thuis of zien we iets leuks voor onszelf. Om er dan voor te zorgen dat je dit zonder problemen in de koffer mee terug kunt nemen, is het verstandig wat ruimte over te houden. Zo voorkom je dat je straks een badhanddoek moet achterlaten omdat je een strandtas die je tijdens je vakantie hebt gekocht wilt meenemen.

Geschreven door