Waterwijk vrouwen maken zich op voor de nacompetitie

Met twee klinkende overwinningen heeft Waterwijk zich definitief geplaatst voor de nacompetitie. De tweede plaats is zeker gesteld en er is kans op een periode titel.

In de midweekse wedstrijd uit bij Ouderkerk was het Jaimy Rooze die met een zuivere hattrick de spotlights op zich richtte. De eindstand werd 1-3.

Leuk voetbal.

Zaterdag stond de uitwedstrijd bij TOV Baarn op het programma. Onder ideale omstandigheden werd het een leuke wedstrijd met opnieuw Jaimy Rooze in de hoofdrol. Met een sterke defensie die opnieuw de nul wist te houden is het voor het middenveld en aanval taak om een deel van de kansen te benutten.

Na 11 minuten werd Jaimy door Saskia Vermeulen vanaf eigen helft in de diepte gestuurd, waarna ze oog in oog met de goalie van TOV beheerst binnen schoot.

Zelf schoot Saskia Vermeulen van 25 meter afstand op de kruising van paal en lat en hard schot van  Kirsten Steengraver kon met veel moeite over de lat getikt worden door de keepster van TOV.  De ploeg uit Baarn was eenmaal gevaarlijk, uit een hoekschop werd de bal in een keer richting het doel gedraaid. Keepster Lisa Smit zag de bal tot haar opluchting via de lat terug het veld in springen.

Vlak voor rust was het opnieuw Jaimy Rooze die scoorde en daarmee de voorsprong verdubbelde. Ook nu wa Jaimy de verdedigsters van TOV te snel af en met een halve lob passeerde ze de keepster.0-2.

Veel kansen.

Na de rust was te zien dat TOV niet echt in een goed resultaat meer geloofde. De kansen stapelden zich op, zo mikte Elize Baartwijk in kansrijke positie net te hoog, schoot Salwa Boultam op de vuisten van de keepster. Het was Joy Ugwa die de 0-3 op het scorebord zette, na een pass van Geneva Nesio. Vervolgens bepaalde Geneva vlak voor het eindsignaal de 0-4 eindstand toen een verdedigster van Baarn was blijven staan en Geneva alleen voor de keepster het overzicht bewaarde en beheerst binnenschoot. 

Geschreven door