Waterwijk vrouwen spelen Buitenboys van de mat (9-0) en zijn koploper.

In de 3e klasse A was afgelopen zaterdag de stadsderby tussen sc Buitenboys Vr 1 en Waterwijk  Vr 1 

Het was een stroeve eerste kwartier waarbij beide ploegen elkaar aftasten. De jonge ploeg van Buitenboys onder leiding van Nathan Sudmeier begon ambitieus aan de wedstrijd en creëerde al snel twee kleine kansen. Het was al snel duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen en de opbouw zochten van achteruit. Veelal werden de duels op het middenveld uitgevochten. Maar al na 16 minuten speeltijd was het aan de kant van Waterwijk waar Lisa Smit geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Romaissa Belkaid. Maar het was de spits van Waterwijk Jaimy Rooze die in de 17e minuut voor de thuisploeg de openingstreffer wist te maken. Twee minuten later was Jaimy Rooze weer trefzeker en maakte de 2-0.Er was zichtbaar wat onrust in de verdediging van Buitenboys maar de vrouwen van Waterwijk drukte door en voerde het tempo langzaam op en zo werd Saskia Vermeulen in stelling gebracht (3-0) De verdediging van Buitenboys reorganiseerde zich na aanwijzingen van de coach maar konden daarbij niet voorkomen dat vlak voor rust weer Saskia Vermeulen de 4-0 op de teller bracht.

Blessure.

Na de rust was in de 58e minuut de Waterwijk aanvoerder Britt Kater die met een lichte blessure werd gewisseld door Tatiana Fernandes. En het was duidelijk dat de vrouwen van Waterwijk niet tevreden waren met de huidige stand en bleven drukken tegen de verdediging van Buitenboys. Het waren Romaissa Belkaid (2x), Jaimy Rooze (2x) en Beatrice Boatemah (1X) die de eindstand op 9-0 brachten. Deze uitslag zorgde ervoor dat de vrouwen van Waterwijk voorlopig op de eerste plaats staan op de ranglijst.

Trainer Pourchez was tevreden over het eindresultaat van zijn ploeg. “We zijn goed bezig maar hebben nog een lange weg te gaan. We bekijken het per wedstrijd. Het is altijd lastig om in een dergelijke wedstrijd je eigen spel te blijven spelen. Je zakt snel in het spel van de tegenstander zoals vandaag op bepaalde momenten. Deze wedstrijd weer mooie dingen gezien maar zeker ook verbeterpunten die we moeten meenemen naar de volgende wedstrijd “.

Komende wedstrijd speelt Waterwijk  bij Wartburgia. Buitenboys speelt dan tegen De Meer.

Geschreven door