ALD Automotive rondt overname van LeasePlan succesvol af en maakt managementwijzigingen Nederland bekend

ALD Automotive heeft de 100% overname van LeasePlan, een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van wagenparkbeheer en mobiliteit, succesvol afgerond.   Met deze overname positioneert de nieuwe combinatie zich als een toonaangevende, internationale speler op het gebied van duurzame mobiliteit. Wereldwijd telt het totale wagenpark 3,311 miljoen voertuigen.

Door hun krachten te bundelen, pakken ALD Automotive en LeasePlan een leidende rol in de transitie naar emissievrije mobiliteit en geven zij de digitale transformatie van de industrie verder vorm. Het doel is om klanten en leaserijders innovatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden en jaarlijks minimaal 6% te groeien.   Nu de overname is afgerond wordt in Nederland gestart met de integratie van ALD Automotive en LeasePlan tot één bedrijf, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Managementwijzigingen   Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD Automotive | LeasePlan heeft Sander Pleij, voorheen Managing Director van LeasePlan in Nederland, benoemd tot Country Managing Director van de gecombineerde entiteit in Nederland. Deze benoeming is onmiddellijk van kracht en onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende instanties.

Jeroen Kruisweg, voorheen Managing Director van ALD Automotive in Nederland en Regional Director Benelux, is benoemd tot Group Regional Director en maakt daarmee deel uit van de directie van het hoofdkantoor.   Sander Pleij over de benoeming: “Ik kijk ernaar uit om samen met alle collega’s van ALD Automotive en LeasePlan Nederland deze nieuwe entiteit vorm te geven.

De bundeling van krachten van onze twee bedrijven biedt een geweldige basis voor versterking van onze positie in de Nederlandse markt. Als we het goede van onze service en flexibiliteit in leaseoplossingen behouden en tegelijkertijd inzetten op de gezamenlijke innovatiekracht in duurzame mobiliteit, dan ziet de toekomst er zeer positief uit.”  

Biografie

Sander Pleij, Country Managing Director ALD Automotive | LeasePlan in Nederland

Sinds 2020 is Sander Pleij Managing Director LeasePlan Nederland N.V. Sander (1976) trad in oktober 2018 in dienst bij LeasePlan Nederland als financieel directeur en lid van het managementteam. Voordat hij bij LeasePlan kwam, werkte Sander 17 jaar in verschillende senior posities bij ABN Amro Bank en dochteronderneming Stater N.V.

Jeroen Kruisweg, Group Regional Director ALD Automotive | LeasePlan

Jeroen werkt sinds 2012 bij ALD Automotive Nederland. Hij is gestart als commercieel directeur en in 2018 werd hij Managing Director. Een functie die hij sinds 2022 combineert met die van regiodirecteur voor de ALD-vestigingen in de Benelux. Voor ALD Automotive heeft hij management- en directiefuncties bekleed bij Canon en Atos.

Over ALD Automotive | LeasePlan

ALD Automotive | LeasePlan is een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van duurzame mobiliteit die full-service leasing, abonnementsdiensten, fleetmanagementdiensten en multimobiliteitsoplossingen biedt aan corporates, MKB, ZZP’ers en particulieren. 

ALD Automotive | LeasePlan is actief in 44 landen en wil een leidende rol spelen in de transitie naar emissievrije mobiliteit en de digitale transformatie van de industrie. Met 15.700 medewerkers beheert ALD Automotive | LeasePlan 3,3 miljoen voertuigen (eind maart 2023). 

Het bedrijf is genoteerd op Euronext Parijs (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Societe Generale is de meerderheidsaandeelhouder van ALD Automotive | LeasePlan.

Voor meer informatie volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter of bezoek www.aldautomotive.nl

Geschreven door