Almere Toen | Vissen naar het verleden | Video

Een mooie documenteren van Richard Vierbergen uit 2016. Hij noemt het werk Vissen naar het verleden. Het betreft oa archeologisch onderzoek bij de Gooise Kant.

Als trotse inwoner sinds 1988 , werd ik soms een beetje boos qua opmerkingen als: ‘ Almere is zo’n k*t plaats om te wonen, zelfs huisdieren plegen hier zelfmoord’.. Maar ook: Almere zou geen geschiedenis hebben. Qua stad is het inderdaad een New Town. Maar geografisch  gezien is deze locatie in Flevoland heeeeel erg oud.. Zie maar in de film.. En deze film. Daar ben ik eigenlijk zelf ook trots op. Voor een mager budget besteedde ik totaal denk ik 3 maanden aan de productie. Ik deed alles zelf. Van script, opname tot montage en geluidsafwerking. Dat was oke. Ik was en ben immers trots dus, net als jij. Maar de leukste vergoeding voor mijn inzet vond ik wel de première van de film. In het groot geprojecteerd in het filmhuis van de ; Nieuwe bibliotheek’.  De zaal zat vol! Er moesten zelfs mensen ( tegen de brandweerverordening in) op de trappen in de zaal zitten. En nu heb ik niet zo’n behoefte om in de belangstelling te staan, maar na afloop kreeg in van onze toenmalige Burgervader Franc Weerwind een oorkonde overhandigd.. Volgens mij moet ik daar nog ergens een foto van hebben. Ergens.. Waar? Geen idee.. Enfin.. Dat dus. Het verhaal achter de film.. Richard Vierbergen

Omroep Almere brengt veel werk uit onze korte geschiedenis in de serie Almere Toen.

Heeft u ook werk dat u wilt delen op de website en Almere TV online, stuur ze in naar info@omroepalmere.nl

Wist u dat we de volgende stap hebben gezet in online lineaire TV. Op almeretv.online heeft u vanaf afgelopen week een programmering van informatie, cultuur, politiek, entertainment. U kunt de stream makkelijk doorzetten op smart tv of casten via diverse systemen. Thans zijn we bezig om ook de beeldkrant te integeren.

Geschreven door