Forza Almere, komend seizoen vijfdeklasser na verlies tegen Eemnes. 

Voor Forza Almere is het doek definitief gevallen. De Almeerders draaiden een zeer wisselvallig seizoen en moesten dat uiteindelijk bekopen met een degradatie.

De laatste strohalm tegen de terechte kampioen Eemnes leverde voor Forza Almere geen succes op. Eemnes begon dan ook sterk en kreeg al snel enkele kansen, die allemaal nog redelijk makkelijke gekeerd konden worden. Maar toch werd het halverwege de eerste helft 0-1 en een kwartier voor rust 0-2. Forza probeerde het zeker en gaf zich niet zomaar gewonnen en wist af en toe met snelle uitbraken in de buurt van de Eemnes keeper te komen.

Grote kans Forza

Na rust was er direct een niet te missen kans voor Forza om de aansluitingstreffer te maken maar dat gebeurde niet. En Eemnes maakt dan na 13 minuten de 3-0 middels een knap afstandsschot  en dan wordt het uiteraard nog lastiger.De ingevallen Jesper van Leeuwen scoorde halverwege de 2e helft met een heerlijke harde knal in de korte hoek de 1-3 en kort daarna een goede lange bal die door Tim van Eeden door gekopt kon worden en van dichtbij door Jasper Bosman binnengeschoten werd:3-2.  Forza ging op zoek naar nog een goal. Maar in de 80e minuut viel de 2-4. Toen knakte er wat en kon Eemnes uiteindelijk nog uitlopen naar 2-6 en was de degradatie voor Forza Almere een feit.

Geschreven door