Verdiende winst voor Forza Almere tegen FC Amsterdam

De eerste 20 minuten van het duel met FC Amsterdam gebeurde er eigenlijk niet heel veel spannends op een verdwaald ver schot van FC Amsterdam na.

In de 23ste minuut werd uit een situatie slecht uitverdedigd door FC Amsterdam en kon Sylvan Speelman de bal rechts langs de keeper schuiven en was de 0-1 een feit. In de 32ste minuut wist Jesper van Leeuwen de bal op maat af te geven aan de vrijstaande Teun de Kruif, die verwoestend uithaalde met links en de bal in de rechter kruising belandde:0-2.

Afstandschoten

De thuisclub probeerde wel wat, maar kwam niet veel verder dan enkele afstandsschoten en een vrije trap in de 38e minuut die hoog over ging. Kort daarna wederom een onderschepping van Jesper van Leeuwen die ditmaal Sylvan Speelman bediende. Die miste in eerste instantie, maar wist uit de rebound alsnog de 0-3 te scoren.

Dan moet je rustig de eerste helft uit voetballen, maar na een vermeende overtreding van een Forza verdediger die daarvoor geel kreeg, werd er toch even onoplettend verdedigd en uiteindelijk werd het toch vlak voor de rust nog 1-3. De 1-4 had even later ook nog kunnen vallen maar deze kans werd stopte de inzet.

Blessures

In de tweede helft waren er diverse ongelukkige botsingen waardoor twee Forza spelers door blessures uit moesten vallen. In de 19de minuut was er van links een fraaie voorzet en de opgekomen linksback Anfernee Masee kan deze net niet inkoppen.

In de 24ste minuut een doorbraak van Sylvan Speelman maar er was  een hele knappe redding met de voet van de keeper van Amsterdam. De thuisclub kwam in deze fase nog even opzetten en moest Forza nog een bal van de lijn halen.

Er was nog veel extra tijd vanwege de vele ongelukkige botsingen maar Forza hield stand en won verdiend en nam drie belangrijke punten mee naar Almere.

Komende wedstrijd werkt Forza een thuiswedstrijd af tegen BZC ‘13.