Hoger gras in stad ‘kan bezwaar oproepen’

Het nieuwe beleid van de gemeente voor het maaien van gras kan protesten oproepen van bewoners. Almere laat sinds kort op veel plaatsen het gras minder vaak maaien. Uitvoerders, maar ook een groentechnicus van de gemeente, sluiten kritiek niet uit.

Gras in Almere wordt dit jaar verschillend onderhouden. De gemeente maakt onderscheid tussen kort gras, gras tot enkelhoogte en bloemrijk gras. Zo moet de biodiversiteit in de stad bevorderd worden.

Hoger gras kan bezwaren oproepen, vooral bij hondenbezitters. Dat blijkt uit een artikel in De Volkskrant, dat signaleert dat hoog gras gevaar van tekenbeten vergroot. “Ik denk dat je daardoor problemen met bewoners krijgt”, zegt een medewerker van het grasonderhoud in de krant.

Hoger gras moet profijt voor de natuur in de stad opleveren, staat in het nieuwe beleid van de gemeente. Het geeft meer planten een kans en trekt insecten aan. Hoger gras zal Almeerders zeker opvallen, zegt groentechnicus Wiers in het artikel. Hij pleit daarom voor uitgebreide voorlichting over het beleid.

Geschreven door