Kennisevent over bestaanszekerheid bij Windesheim in Almere

Steeds meer mensen in Nederland ervaren moeilijkheden op verschillende gebieden, variërend van de mentale gezondheid van jongeren tot inflatie, hoge energierekeningen, een onzekere toekomst en toenemende stress. Het gezond en veilig opgroeien van kinderen staat onder druk door deze bestaansonzekerheid.

Flevi’s Kenniswerkplaats Jeugd organiseert daarom het kennisevent ‘Bestaanszekerheid, de basis voor een veerkrachtige samenleving’, met lezingen, workshops en een kennismarkt, over o.a. deze thema’s:

  • Jongeren, schulden en financiële veerkracht: Hoe kunnen we jongeren helpen om financieel weerbaar te worden en schuldenproblematiek te voorkomen?
  • Eenzaamheid bij ouders: Wat als je kind geen contact meer wil met jou als ouder?
  • Kunnen de kansen van kinderen worden vergroot door kunst, cultuur en sport?
  • Bestaanszekerheid en nieuwkomers: Welke uitdagingen ervaren nieuwkomers in Nederland en hoe kunnen we hen ondersteunen?
  • Vervoersarmoede: Hoe kunnen we de mobiliteitsuitdagingen aanpakken die een belemmering vormen voor mensen in kwetsbare situaties?
  • Welke effecten heeft eenzaamheid op jongeren?

Het kennisevent vindt plaats op donderdag 25 mei 2023 van 13.30 tot 17.00 uur op hogeschool Windesheim, Hospitaaldreef 5, 1315RC Almere. De toegang is gratis, aanmelden is wel nodig: https://forms.office.com/e/XduuWLuAKu

Flevi’s Kenniswerkplaats Jeugd is een samenwerkingsverband met o.a. hogeschool Windesheim in Almere, GGD Flevoland, JGZ Almere en Triade Vitree. In de kenniswerkplaats staat het thema ‘veerkrachtig opvoeden en opgroeien’ centraal. Wat is veerkracht en hoe kan dat bijdragen aan kansrijk opgroeien? Dat wordt in de kenniswerkplaats onderzocht door actieonderzoek voor en door jongeren.

Meer informatie vind je op op: www.fleviskenniswerkplaatsjeugd.nl of neem contact op met Lydie van der Wurff via l.vanderwurff@windesheim.nl of 088- 469 77 07.

Geschreven door