SC Buitenboys grijpt kans om nacompetitie te ontlopen

Het is tweedeklasser SC Buitenboys gelukt weer eens een wedstrijd te winnen. Bij Desto wist men met 2-3 aan het langste eind te trekken. De ploeg van trainer/coach Dennis Verwer kan bij winst in de laatste twee wedstrijden zich veilig spelen, mits de concurrentie dan punten laten liggen. 

Overwicht.

In het duel met Desto had Buitenboys vanaf het begin het overwicht en had de wedstrijd ook goed onder controle. Desto speelde zich onder de druk uit en wist uit het niets ook tot scoren te komen :1-0. De Almeerders kwamen goed terug en via een mooie combinatie tussen Veirano Slager en Rowdy Moorman scoorde Gianni Rellum de gelijkmaker:1-1. Nog voor de rust kreeg Buitenboys nog twee grote kansen maar de doelman redde voor de thuisclub.

Afstandsschot.

Na de rust eenzelfde spelbeeld met Buitenboys meer aan de bal dan de gastheren. Uiteindelijk maakte Buitenboys dan ook de verdiende 1-2 door Tim Smit die van afstand fraai scoorde. Desto gaf zich niet gewonnen en kreeg een dubieuze penalty. Rick van Dekken pareerde de bal nog wel maar kon uiteindelijk geen doelpunt voorkomen. Met nog 10 minuten te spelen ging de strijd vrij gelijk op. Desto ging volop in de aanval, Buitenboys profiteerde hiervan en maakte uit een goed uitgevoerde counter hier gretig gebruik van en wist Giovanni van der Zaken op goed aangeven van Gianni Rellum de winnende treffer te scoren:2-3. Desto kwam nog wel even terug maar de stand veranderde niet meer en had Buitenboys goede zaken gedaan.

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen EDO(U) dat vijf punten meer heeft dan de Almeerders. 14:30 is dan de aftrap op sportpark Polderkwartier.

Geschreven door