Historische promotie Almere City FC: Eredivisie

In Emmen heeft Almere City FC zondagavond een plaats in de Eredivisie voetbal veroverd. Almere versloeg Emmen met 1-2.

De thuiswedstrijd was ook al in een duidelijke overwinning (2-0) geëindigd. De promotie is voor de Almeerse club een unicum. De jongste profclub van Nederland bestaat achttien jaar.

In de rust stond het in Emmen nog 0-0. Rajiv van la Parra maakte daarna het eerste doelpunt. Uit een vrije trap van Anthony Limbombe scoorde Jorrit Smeets in de rebound de 0-2.

Daarna kwam FC Emmen terug en scoorde 1-2, waardoor de wedstrijd even spannend leek. Zeker toen Emmen een penalty leek te veroveren, een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Die werd echter ingetrokken na overleg met de VAR over de videobeelden. Maar de tijd was daarna te kort voor de benodigde drie doelpunten die Emmen nodig had.

Burgemeester Hein van der Loo reageerde op de overwinning: “Ongelooflijk trots op deze prestatie van Almere City FC. De Eredivisie past helemaal in de ontwikkeling van Almere. Deze promotie is een cadeau aan onze stad!”

Geschreven door