Almeerse Kei voor broers die zwerfafval opruimen en jonge vrijwilligers reddingsbrigade

De Almeerse Kei is de jaarlijkse gemeentelijke onderscheiding voor jongeren (4-18 jaar) die zich op een bijzondere manier en vrijwillig inzetten voor Almere. Dit jaar beloonde de jury zeven Almeerse jongeren die een kei van een prestatie hebben neergezet. 

Burgemeester Hein van der Loo: “Deze kinderen en jongeren zijn een inspiratiebron voor andere kinderen, en ook voor volwassenen. Met veel doorzettingsvermogen zetten ze zich in voor onze stad. Voor de veiligheid van mensen, voor de dieren en de natuur. Daar ben ik heel erg trots op.”

De broers Jonathan (10 jaar) en Anthony (8 jaar) zijn benoemd tot Almeerse Kei voor hun grote bijdrage aan het schoonhouden van de buurt en het inspireren van andere kinderen. Ze gaan vaak samen op pad om zwerfafval te prikken, zetten acties op en maken zo hun vrienden en klasgenoten ervan bewust dat ze goed voor de natuur moeten zorgen. Jonathan en Anthony ontvingen ieder een beeldje en oorkonde uit handen van burgemeester Hein van der Loo en kinderburgemeester Havana.

Ook Noëlle (14 jaar), Sierra (16 jaar), Jason (18 jaar), Simon (18 jaar) en Wouter (10 jaar) hebben een kei van een prestatie neergezet. Als vrijwilligers van de Almeerse reddingsbrigade helpen ze met zwemlessen voor kinderen, houden ze toezicht op het water, en verlenen ze eerste hulp. En ze helpen ook mee achter de schermen met het opstellen van roosters, en het onderhoud en opruimen van materiaal.

Burgemeester Hein van der Loo reikte aan deze Almeerse keien een beeldje en oorkonde uit. Een extra oorkonde en taart waren er voor vrijwilliger Collin (17 jaar), die al in 2015 een Almeerse Kei ontving. Een Almeerse Kei ben je maar één keer, maar onder meer voor Collins grote inzet bij twee reddingsacties, besloot de jury hem nogmaals in het zonnetje te zetten.

De jury van de Almeerse Kei bestond dit jaar uit:
Stephen Hervij (jeugdagent)
Esther Hagelaar – van Dijk (raadslid)
Melissa van Zoest (adjunct-directeur basisschool Het Universum)
Gerard Boekhoff (directeur-bestuurder welzijnsorganisatie De Schoor)

Wie is een Almeerse Kei?

De Almeerse Kei wordt sinds 2008 uitgereikt en is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die zich actief inzetten voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel; bijzondere prestaties leveren op het gebied van sport of cultuur, een bijzonder initiatief opzetten of uitvoeren, of een bijzondere heldendaad hebben verricht. 

Iedereen kan een kind nomineren, dit kan het hele jaar door. Alle nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Lees op de aanmeldpagina meer over hoe je een bijzonder kind kunt nomineren.

Foto: Maarten Feenstra Fotografie

Geschreven door