SC Buitenboys bereikt finale van na-competitie

Het is SC Buitenboys in een spannend duel gelukt om tegen PVCV de finale te bereiken voor lijfsbehoud voor de zaterdag tweede klasse. In de verlenging was Giovanni van der Zaken de matchwinner voor de Almeerders.

Slordig spel

De beginfase waren twee ploegen die behoudend begonnen aan dit duel. De thuisclub kreeg wel de eerste mogelijkheid maar kwam niet tot scoren. Buitenboys kwam later beter in de wedstrijd maar was erg slordig in de passing maar ook bij PVCV kwamen veel ballen niet aan. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong door Sjoerd van Doorn:1-0. Voor de rust nog kansen voor Buitenboys maar goals bleven vooralsnog uit.

Sterker Buitenboys

In de tweede helft drongen de Almeerders sterk aan en had de thuisclub het moeilijk maar de counters van PVCV waren zeer gevaarlijk maar precisie was er niet bij de ploeg uit Vleuten. Het veldoverwicht van Buitenboys werd in de 76e minuut beloond met de gelijkmaker. Niels van der Steen wist met een strak schot de PVCV-doelman te verschalken:1-1. Hierna nog meer kansen voor de ploeg van Dennis Verwer maar gescoord werd er niet meer en moest er verlengd worden. In deze verlenging was Buitenboys de meest aanvallende ploeg en kreeg in de slotfase dan ook de verdiende beloning, uit een ingooi kwam de bal bij Giovanni van der Zaken en hij maakte de verlossende treffer:2-1. PVCV was een verslagen ploeg en degradeerde naar de derde klasse.

Buitenboys mag volgende week op neutraal terrein de finale spelen tegen Olympia’25 uit Hilversum. Bij winst blijft Buitenboys tweedeklasser en bij verlies degradeert men naar de derde klasse.

Geschreven door