Welke soorten slimme sloten zijn er?

Smart Lock

Simpel gezegd, een slim slot is een verbonden apparaat dat het traditionele slot van je deur vervangt of vergroot, waardoor je huis een extra beveiligingslaag krijgt na de installatie van de slotenmaker Barendrecht. De apparaten kunnen keyless entry bieden en ze worden op verschillende manieren bediend, van je smartphone tot je vingerafdruk. Over het algemeen helpen de apparaten echter om je huis te beveiligen en het je, de huiseigenaar, een beetje gemakkelijker te maken. Ze helpen niet alleen potentiële indringers te dwarsbomen, maar ze maken het ook gemakkelijker om door de achterdeur te komen terwijl je boodschappen draagt. Veel hotels en bedrijfspanden gebruiken tegenwoordig al slimme sloten, maar je kunt ze ook in je huis toevoegen na de schuifpui reparatie. Je moet dan kiezen voor een van de volgende soorten. 

Bluetooth

Dit zijn waarschijnlijk de meest veelzijdige soorten slimme sloten. Ze kunnen triggeren wanneer ze herkennen dat een bepaald apparaat, zoals een smartphone, in de buurt is. Er kunnen meerdere apparaten worden geregistreerd en er kunnen verschillende parameters worden ingesteld voor wie de deur wanneer kan ontgrendelen.

RFID

Net als Bluetooth slimme sloten, gebruiken RFID-sloten radiofrequenties om kaarten of fobs te identificeren die geautoriseerd zijn om door een deur te gaan. Als je ooit in een kantoorgebouw hebt gewerkt, ben je waarschijnlijk bekend met deze technologie. 

Biometrisch

Biometrische slimme sloten werken door een fysiek deel van het lichaam van een persoon te scannen en de kenmerken ervan te gebruiken om te bepalen of ze toegang hebben. De meest gebruikte biometrische parameter is een vingerafdruk, maar meer geavanceerde sloten kunnen netvlies- of irisherkenning gebruiken. 

Toetsenbord

Digitale toetsenbordvergrendelingen werken door een specifieke numerieke code in te stellen die moet worden ingevoerd voordat de deur wordt ontgrendeld. Deze zijn vrij gebruikelijk in huurwoningen, zoals Airbnbs, waar een code voor elke gast kan worden ingesteld en kan worden gewijzigd zodra ze weg zijn.

Wifi

Deze slimme sloten worden meestal verkocht als onderdeel van een beveiligingssysteemkit, met een slimme hub die in je huis is aangesloten. Ze worden meestal bestuurd door de smartphone van de gebruiker en kunnen gemakkelijk volgen wie er komt en gaat, dus ze zijn geweldig voor grote gezinnen. 

Z-Wave

Het belangrijkste verschil tussen Z-Wave-connectiviteit en Wi-Fi is dat het niet rechtstreeks verbinding maakt met je mobiele apparaat. Een Z-Wave-verbinding gebruikt een compatibele smarthome-hub om te communiceren met het signaal van een smartapparaat en verandert het signaal vervolgens in een leesbaar commando dat je router begrijpt. Eenmaal verbonden, kun je je slimme sloten overal ter wereld op afstand openen, bewaken en bedienen. Z-Wave-sloten voegen een beveiligingslaag toe tegen hacking.

Over het algemeen zijn een van deze soorten slimme sloten een goede investering voor mensen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van een beetje extra veiligheid en gemak aan hun huis. Ze dragen zeker bij aan de “wow”-factor van je woning als je je Alexa kunt vertellen om de voordeur te ontgrendelen wanneer gasten komen opdagen, maar ze voegen ook een zeer zinvolle laag van functionele bescherming toe. 

Geschreven door