De toekomst van transport in Almere

De toekomst is natuurlijk een punt waar tegenwoordig veel over wordt gepraat. Ook in verschillende werksectoren is het belangrijk dat alles op een duurzamere manier wordt georganiseerd. Ook als je een transportbedrijf hebt in Almere, is het belangrijk dat je mee gaat denken aan een duurzame toekomst. Er zijn diverse mogelijkheden waardoor je op een duurzame manier je lading kan lossen en laden. Hieronder lees je een paar zaken die van belang zijn voor een duurzaam transportbedrijf.

Een bedrijfsauto leasen

Allereerst is het natuurlijk van belang met een transportbedrijf dat je een auto hebt, waar je werknemers in kunnen rijden om zo het hele land door te kunnen om ladingen te lossen en laden. Het is daarom goed dat je een bedrijfsauto gaat leasen. Een bedrijfswagen leasen is namelijk goed voor het milieu, waardoor je dus een stuk duurzamer de weg op kunt. Zo kun je kiezen voor financial lease, waarbij je een tweedehands auto leaset op de naam van je bedrijf. Op die manier geef je een auto een tweede leven en ben je dus aan het hergebruiken. 

Financial lease houdt in dat je per maand een vast bedrag betaalt voor de auto. Je hebt een leasecontract voor een onbepaalde tijd, nadat het leasecontract is afgelopen heb je de auto als het ware afgekocht en mag je de auto dus houden. Het is echter wel goed om te weten dat je zelf financieel verantwoordelijk bent voor onderhoudskosten, wegenbelasting en verzekering.

Elektrische auto

Daarnaast is het goed om na te denken wat voor type auto je wilt gaan gebruiken als bedrijfswagen. Als je duurzaam de weg op wilt, dan is het verstandig om te kiezen voor een elektrische auto. Een elektrische auto maakt namelijk geen gebruik van fossiele brandstoffen en is daarom ook een goede keuze voor op de weg. Je bent duurzaam en je kunt met gemak de kilometers afleggen om je transportbedrijf draaiende te houden. Een groot voordeel dus.

Planning is essentieel

Als laatste is het ook belangrijk dat je binnen een transportbedrijf planners hebt zitten. Dat zijn mensen die ritten inplannen en die daarin gespecialiseerd zijn. Het is namelijk van belang dat je zo min mogelijk kilometers maakt met je bedrijfswagen. Om duurzaam te kunnen rijden is het dus van belang om de snelste route te rijden van A naar B. Ook is het een voordeel om meerdere ritten in één keer te rijden, op die manier hoef je niet telkens opnieuw van A naar B te rijden. Dit scheelt brandstof en tijd van je chauffeur en ben je ook nog eens duurzaam bezig!

Geschreven door