Coronapatiënten Flevoziekenhuis worden overgevlogen naar Duitsland

Twee coronapatiënten worden vrijdagochtend van het Flevoziekenhuis naar ziekenhuizen in Duitsland gebracht. De vlucht is twee uur telaat vertrokken door de mist. De zorg in Almere wordt op die manier ontlast. Het gaat om de eerste Nederlandse coronapatiënten die naar het buitenland gaan, sinds het begin van de tweede golf.

De capaciteit van de zorg in Nederland raakt overbelast door de toestroom van mensen die COVID-19 hebben. Eerder werd al besloten om de reguliere zorg af te schalen met 20%, in onder meer het Flevoziekenhuis. Om te voorkomen dat de zorg nog verder afgeschaald moet worden, zijn de coronapatiënten naar het buitenland gebracht. Vervoer gaat met een helikopter.

Het aantal coronabesmettingen loopt al weken op. Vorige week stierven drie inwoners van de provincie door het virus. Zo’n 1.000 mensen testten in die periode positief, 38 procent meer dan de week daarvoor. Donderdag werd landelijk een record bereikt van ruim 9.200 coronagevallen in één dag zo vermeld Omroep Flevoland op zijn website

Foto’s Beau de Bruijn

Geschreven door