Drie gezinnen uit noodopvang per direct dakloos

Er is geen oplossing voor de gezinnen met kinderen die vrijdag op straat komen te staan bij het corporatiehotel De Driehoek (foto) in Poort.

SP-Raadslid Ans Kreelekamp toonde zich donderdag tijdens de Politieke Markt teleurgesteld en geschokt door het uitblijven van hulp. Geen enkele partij in het huisvestingsprobleem wist een uitkomst. “Alle partijen wijzen naar elkaar en morgen is het D-Day voor deze gezinnen met kinderen”, zei het geëmotioneerde raadslid.

Het gaat om enkele Almeerse huishoudens die buiten hun schuld plotseling op straat kwamen te staan. Zij kregen maximaal twee jaar onderdak in De Driehoek. In het geval van drie gezinnen was er ook na die termijn geen woning.

Wethouder Julius Lindenbergh had op het laatste moment nog contact met de urgentiecommissie over de noodsituatie. Over individuele gevallen kon hij niets zeggen en de commissie buigt zich daarover, maar in principe krijgen de noodgevallen geen voorrang boven andere urgente woningzoekenden.

Lindenbergh kon het raadslid verzekeren dat de bewoners van het corporatiehotel in schrijnende gevallen wél een urgentieverklaring kunnen aanvragen. Zo’n verklaring wordt in principe alleen gegeven aan wie op dat moment geen dak boven het hoofd heeft.

Geschreven door