Met de auto op vakantie dan moet je hier rekening mee houden

Jaarlijks gaan er ontzettend veel mensen met de auto op vakantie. Het geeft je flexibiliteit en vrijheid om op je eigen tempo te gaan en  staan waar en wanneer je maar wilt. Zo ben je niet afhankelijk van de vertrektijden van bijvoorbeeld het vliegtuig en bepaal je helemaal zelf of je de rit in één keer rijdt of dat je toch kiest voor een overnachting ergens halverwege. Maar voordat je vertrekt, zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Welke dit zijn vertellen we je in dit artikel. Dus ga jij binnenkort met de auto op vakantie, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om goed door te lezen.

Controleer je auto

Het controleren van je auto voordat je op vakantie gaat, is van groot belang. Zorg ervoor dat je banden in goede staat verkeren en voldoende profiel hebben. Controleer ook de remmen, motorolie, koelvloeistof, enzovoort. Een kleine check kan veel ongemak onderweg voorkomen. Geen zin om het zelf te doen, dan kun je natuurlijk ook gewoon naar de garage. Want ondanks dat de Renault austral prijs aanzienlijk is, kan ook een nieuwe auto problemen hebben. Zorg er dus voor dat je je auto voor vertrek even laat nakijken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je onderweg stil komt te staan.

Maak een checklist

Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, is het handig om een checklist te maken. Denk hierbij aan belangrijke documenten zoals je rijbewijs, kentekenbewijs, en verzekeringsbewijs. Vergeet ook niet je reisdocumenten en eventuele reispapieren mee te nemen. Het advies is daarom ook om alle papieren klaar te leggen, zodat je ze niet vergeet. Wel is het handig ze op een plek neer te leggen waar je veelvuldig langskomt. Bijvoorbeeld in de hal of op de eettafel.

Routeplanning en navigatie

Het plannen van je route is belangrijk voor een ontspannen reis. Gebruik je telefoon als navigatie en zorg dat je rekening houdt met het eventuele laden van je auto. Stel dat je Renault austral actieradius 400 kilometer heeft, dan is het aan te raden om iedere 250 tot 300 kilometer te gaan laden. Dit kun je gemakkelijk in je navigatie aangeven, zodat je tijdig bij een laadstation bent. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf aangeven welke route je kiest en of je wel of niet langs bepaalde drukke wegen wilt.

Neem voldoende pauze

Een rit naar bijvoorbeeld het zuiden van Spanje is al snel 14 tot 16 uur rijden. Je kunt je dus wel voorstellen dat het dan belangrijk is om je Renault Austral om de twee tot drie uur even aan de kant van de weg te zetten. Zo kun je je benen strekken en kun je ook de kinderen als deze mee zijn, ook even uit de auto. Vooral wanneer je voornamelijk over de snelweg rijdt, is het enorm intensief en krijg je snel vermoeide ogen. Dus ga je met de auto vakantie, dan is het wel zaak dat je je goed voorbereid, zowel de auto als jezelf.

Geschreven door