Restaurant De Jutter wil garanties voor verhuizing

De eigenaar van restaurant De Jutter in Haven wil van de gemeente meer zekerheid over een nieuwe locatie voor zijn zaak. In plannen van de gemeente moet het bedrijf plaats maken voor woningbouw aan de Strandweg.

De eigenaar is over de toekomstplannen al vijf jaar in gesprek met de gemeente. Die heeft een alternatieve locatie voor De Jutter op het oog, meer naar het westen op het strand.

Die uiteindelijke plek is echter onzeker. Volgens de eigenaar bestaat nog geen zicht op een daadwerkelijke verhuizing en zijn er geen concrete afspraken. Hij wil voldoende zekerheid over de mogelijkheid op de nieuwe plek te gaan bouwen. Daarom heeft hij een advocaat ingeschakeld die de toekomst van De Jutter verdedigt.

Daarbij wil De Jutter ook uitbreiden, wat vanwege onzekerheid op de huidige locatie niet verstandig is. Om zijn rechten te beschermen wil de eigenaar beide locaties veiligstellen.

Geschreven door