Veel nieuwe gezichten bij selectie FC Almere

Derdeklasser FC Almere heeft komend seizoen een behoorlijke selectie. Hoofdtrainer Sandor Augustijn beschikt komend seizoen over een groep van 43 spelers, waarvan vier keepers, voor de twee selectie-elftallen.

De Hoofdtrainer gaat zijn tweede seizoen in bij FC Almere en kan niet wachten tot de voorbereiding begint. ,,Er staat een grote groep. Het is een mix van jeugdige spelers en ervaring. We hebben kwaliteit en routine aan de selectie kunnen toevoegen. Met deze spelers kunnen we écht goed en leuk aan de slag.’’

De Almeerders verwelkomen zeventien nieuwe spelers, waarvan het voor een groot deel vooral welkom terug is. Zo speelden Rafi Splinter, Stann Grosmann, Scott Barkema en Boy Vermast vorig jaar nog meerdere wedstrijden in het eerste elftal. Ook Rogier Arduin keert na drie seizoen bij AFC (Onder 21 en zaterdag 1) weer terug op het oude nest. Daarnaast zijn er met Chay Gerber, Vincent Lems, Jesper van Leeuwen, Sylvan Speelman en Avinash Kalloe veel jonge Almeerders toegevoegd aan de selectie. Augustijn, Tjeerd Hof (assistent-trainer eerste elftal) en Engelbert Arrindell (trainer FC Almere 2) zijn verder ook benieuwd naar de ontwikkeling van Shafiek Mokiem (HSMH Den Haag), Huzeifa Bahlawan, Fouad Bahlawan (beiden komen van Curacao), Marnix Eustachia (Real Rincon, Bonaire), Joey Wierstra (Jos Watergraafsmeer), Marthijn Knippenberg en Jonathan Kooiman (beiden Batavia).

De 47-jarige hoofdtrainer vindt het aanblijven een goede zaak. ,,Dat betekent dat we kunnen doorbouwen.  Deze jongens moeten er komend seizoen allemaal weer een stap bij zetten. Door alle versterkingen is er meer concurrentie. Zo moeten we elkaars niveau verder omhoog krikken.’’
Met Arrindell als vervanger van de vertrokken Dennis Kooistra en het doorschuiven van Martin Bakker als teammanager naar het eerste elftal zijn er in de staf nauwelijks wisselingen. ,,Dat spreekt vertrouwen uit. De club is groeiende. We zijn klaar voor de volgende stap.’’
Het eerste elftal komt na een keurige zesde plaats opnieuw uit in de derde klasse. Het tweede elftal zal ook A-categorie spelen in de reserve tweede klasse.

Het ziet er dus goed uit bij de club uit Almere-Haven en men wil graag doorgroeien om straks nog meer stappen te maken.

Foto: Vorig seizoen tekende Sandor Augustijn een tweejarig contract bij FC Almere. Het eerste jaar zit erop maar de intentie is om komend seizoen door te groeien.

Geschreven door