Almere Uitgelicht | Peiling de Voetnoot | Video

De gemeente houdt onder de bevolking een onderzoek over sloop of behoud van gebouw De Voetnoot.

Na kritiek uit de bevolking heeft de gemeente besloten de openbare meningspeiling over de toekomst van gebouw te verlengen. Aanvankelijk zou de peiling op 3 september sluiten. Vanwege de vakanties zouden veel Almeerders niet aan het onderzoek kunnen deelnemen.

Daarom is besloten dat Almeerders nog tot 17 september hun mening kunnen geven over de toekomst van de culturele broedplaats aan het Stadhuisplein.

De Voetnoot is onderdeel van de gebiedsplannen voor de Oostkavels. Dit is het gebied vanaf het parkeerterrein naast het ziekenhuis, langs de Stadswetering tot aan het station. In de nieuwe buurten staan zo’n 2500 woningen ingetekend en ook plekken om te werken en culturele voorzieningen.

De gemeente wil de monumentale waarde van De Voetnoot onderzoeken en heeft daarom de commissie Welstand en Erfgoed gevraagd om een advies. De commissie gebruikt hiervoor verschillende bronnen, waaronder een officieel rapport over het gebouw. In dit rapport wordt ook de beleving van de Almeerders meegenomen. Behalve de openbare peiling is er ook een enquête onder 7000 inwoners. (Dit is de link naar de peiling van de gemeente https://almere20.nl/enquete-de-voetnoot/ )

Geschreven door