Blauwalg geconstateerd op Surfstrand Haven

Er is blauwalg geconstateerd op 11 augustus bij het Zwemstrand en Surfstrand in Almere Haven. De omgevingsdienst heeft voor deze locaties een waarschuwing afgegeven.

Sommige blauwalgen zijn giftig. Het is dan ook af te raden om te zwemmen in water waar blauwalgen in zitten. Blauwalgen geven huidirritatie en als je blauwalg binnen krijgt kan dat maag-en darmklachten veroorzaken. Vooral kleine kinderen zijn kwetsbaar en stoppen onbewust dingen (ook blauwalgen) in hun mond.

Ben je in aanraking geweest met blauwalgen, spoel je dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater). Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen; laat je hond daarom niet in water zwemmen wanneer daar blauwalgen zijn.

Kijk op https://www.zwemwater.nl/ waar je veilig kan zwemmen.

Geschreven door