Weekend 9 september open monumentendag

Het politiebureau is het eerste gerealiseerde ontwerp van het nu wereldberoemde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Het is dan ook niet vreemd dat dit gebouw het eerste officiële gemeentelijke monument is geworden in 2019.

Het politiebureau is het eerste voorbeeld van modern ogende architectuur in Almere, waarbij de vormgeving afwijkt van de toen gebruikelijke jaren ’70 architectuur.

In het weekend van Open Monumentendag op zaterdag 9 september is het gebouw open voor bezichtiging en nemen voormalige politieagenten van Almere je terug de tijd in met verhalen van vroeger. Ook kun je hier luisteren naar de belevenissen van één van de eerste 100 inwoners van Almere.

Meer weten wat er te zien is tijdens Open Monumentendag op 9 & 10 september? Bekijk het programma op almere.nl/openmonumentendag

Geschreven door