ASC Waterwijk laat drie punten liggen in het eerste competitieduel.

In de zaterdag tweede klasse A heeft Waterwijk de drie punten niet in eigen huis kunnen houden. De formatie van Ryan Smart moest met 0-1 haar meerdere erkennen in Monnickendam dat vorig seizoen was gedegradeerd uit de eerste klasse

Beide ploegen begonnen fel aan dit duel maar vaak was het spel wel onzuiver en dat deed geen goed aan het duel. Het ging wel gelijk op en waren er na ongeveer 20 minuten ook wel mogelijkheden aan beide kanten. Een vrije schop van de thuisclub werd in de 25e minuut goed verwerkt door de goalie van de gasten. Monnickendam had snelle buitenspelers die via de vleugels goed doorkwamen maar echt gevaar kwam daar niet uit. Vlak voor de rust had Waterwijk de kans om op voorsprong te komen maar faalde voor de doelman. Doordat Monnickendam ook niet tot scoren kwam ging de rust in met 0-0.

Mogelijkheden.

In het tweede bedrijf drongen de gasten wel wat meer aan maar Waterwijk nam later weer het initiatief en kwam ook tot wat mogelijkheden maar de doelman van de gasten speelde een uitstekende wedstrijd en hield zijn ploeg overeind. Halverwege de tweede helft had Waterwijk moeten scoren toen een mooie combinatie op links niet goed werd uitgespeeld en was het Tim Klaassen Bos die verzuimde de bal breed te leggen en was de kans verkeken. Hierna kwam Monnickendam sterk terug en zette Waterwijk bij vlagen behoorlijk onder druk maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Even later moest de ploeg van Smart toch zwichten, eerst werd een inzet door Waterwijk-doelman Surainy Carolus nog tot corner verwerkt maar uit deze hoekschop wisten de gasten toch tot scoren te komen: 0-1.

Slotoffensief.

Hierna wisselde Waterwijk twee spelers en kwam Lesley de Vlieger binnen de lijnen, de robuuste spits zou bij Monnickendam achterin de nodige onrust moeten stoken en slaagde daar ook wel in maar de stugge verdediging van de gasten gaf maar weinig ruimte weg en hield uiteindelijk ook stand.

Waterwijk dat toch wel onder de maat speelde deze middag kwam ondanks een slotoffensief niet meer tot scoren en kan komende zaterdag bij OSV zich proberen te herstellen van deze teleurstellende nederlaag.

foto: Spelmoment uit de wedstrijd Waterwijk-Monnickendam.

Geschreven door